Chystám se uzavřít jednorázové cestovní pojištění. Rád bych dobrou pojistku. Zatím jsem vždy využil  nejdražší variantu Excellent od AXA(s 50% slevou), ale teď četl jsem zkušenosti klientů s touto pojišťovnou a nic moc.  Máte nějakou zkušenost či doporučení? .

Cestovní pojištění-zkušenosti, doporučení

Založil ve fóru Co se nevešlo

Chystám se uzavřít jednorázové cestovní pojištění. Rád bych dobrou pojistku. Zatím jsem vždy využil  nejdražší variantu Excellent od AXA(s 50% slevou), ale teď četl jsem zkušenosti klientů s touto pojišťovnou a nic moc.  Máte nějakou zkušenost či doporučení?

0

Osobna skusenost s plnenim od CSOB a prave od AXA (zruseny let) a oboje relativne v pohode (CSOB bez kecu ale trvalo to, AXA najprv trochu potrebovala vysvetlit svoje vlastne poistne podmienky ale v konecnom dosledku bola rychlejsia)

0 Citovat

Nabizi se otazka, jestli ma cenu vubec nejaky recenze cist… 

Ja mam jednu jedinou zkusenost prave s AXA. 

Pominu-li, ze vyplaceni penez trvalo asi 4 mesice, vsechny dokumenty si nechali poslat snad 3x a neustale se snazili zdrzovat a vymlouvali se na likvidatora, jak kdyby cekali, ze ja to vzdam a prestanu jim volat

… tak jde o zkusenost pozitivni. Penize poslali a ja nabyl trosku zkusenosti.

0 Citovat

Born2Win napsal(a):

Pominu-li, ze vyplaceni penez trvalo asi 4 mesice, vsechny dokumenty si nechali poslat snad 3x a neustale se snazili zdrzovat a vymlouvali se na likvidatora, jak kdyby cekali, ze ja to vzdam a prestanu jim volat

Je to tak. Axa je pojištovna jako každá jiná. Všechny do jedné nemají chut platit. Člověk se prostě nesmí nechat otrávit.
0 Citovat

Mam dobrou zkusenost s Generali. Vylohy proplatili hned bez problemu, promptni komunikace.

0 Citovat

Born2Win napsal(a):

Já mám taky pocit, že číst recenze je v případě pojištění zbytečné... My jsme měli na jaře přes top-pojisteni.cz - https://www.top-pojisteni.cz/ces...-pojisteni a spokojenost. Rychlé, přehledné, cena za mě naprosto cajk, ale je pravda, že jsme byli bez plnění, tedy nemůžu referovat k celkovému procesu. Vyberte pečlivě!

0 Citovat

Zkušenost 2x plnění za 3 dny na úctě Axa excelent. 1x zrušení letu a 1x úraz viz cestopis.

1 Citovat

Ako som už písal v diskusii v inom vlákne -  poistenie mám cez travelinsurance.sk/cz (pokračovanie cestovného poistenia z už zaniknutej kreditky Diners), ponúkajú len celoročné poistenie. Poisťovňa je britská Starr (po Brexite so sídlom na Malte). Poistený som ja + akýkoľvek štyria spolucestujúci, Súčasťou je aj poistenie zásahu horskej služby v domovskej krajine.

Zatiaľ som s nimi riešil tri prípady (ľadvinový záchvat, uštipnutie jedovatým pavúkom, zápal koreňových kanálikov zuba), všetko preplatili bez akýchkoľvek kecov cca do 2 týždňov od zaslania dokladov (lekárska správa, účty; pri jednom z prípadov všetko len v arabčine) mailom. Asistenčnú službu som od nich zatiaľ nevyužil (vždy som len telefonicky oznámil, že idem s konkrétnym problémom k miestnemu lekárovi a účty pošlem po návrate).

Za mňa zatiaľ spokojnosť.

0 Citovat

Ja mam 1 akutni onemocneni s antibiotiky….zkusenost s Erste>Kooperativa, zaplaceno do 3 dnu komplet vcetne taxiku.

0 Citovat

Slavia pojišťovna (ta nejlevnější varianta cestovního pojištění):

Řeším úraz v Řecku před více než dvěma týdny. Nahlášeno hned druhý den včetně odeslání dokumentů. Placeno ošetření 260€ + léčivo 53€. Následující den po nahlášení přišel mail, že to řeší externí partner (jakási firma: STOPRO online servis s.r.o.) bez kontaktů na něho. Od té doby se vůbec nic neděje.

0 Citovat

To je obecně problém  malých (a levných:-) pojišťoven. Tedy likvidace PU externí společností... 

0 Citovat

Za mě asi nejlepší celoroční u Axy. Je v něm zahrnuta i dentální péče, která je ně všude v rámci pojištění. Sic je tam lehká spoluúčast, ale i tak, když vás někde chytne bolest zubu, je dobré vědět, že se doplatíte :). Jinak to vychází lépe přes srovnávač jako https://www.srovnator.cz/cestovni-pojisteni/ , než přes samotnou pojišťovnu.

0 Citovat

Využil (myšleno claimoval) někdo pojištění od Revolutu?

1. když si dám Premium na dva měsíce na zkoušku, to pojištění během tý doby normálně funguje, je tak?

2. spoluúčasti jsou jen u těch částí, kde jsou jmenovitě napsány?

Trošku mě odrazujou ty dost nekonkrétně sepsaný podmínky, který v češtině vypadaj, jak když se na prvním stupni učí používat Google translate.

Chystám RTW, tak bych to zvolil místo pojištění k mbank kartě (a ušetřil 2x35 CZK 🤭)

0 Citovat

Dneska se to těžko porovnává. Základní podmínky mají všichni téměř stejné a pak je to o různých výlukách v pojistných podmínkách a zkušenostech lidí. Pokud se chystám dělat něco speciálního, je vždy lepší poslat mail do pojišťovny a nechat si potvrdit, že to opravdu bude tak, jak očekávám. Hodnocení a různé zkušenosti jsou nově například tady, třeba to časem někomu pomůže https://portalpojisteni.cz/cesto...pojisteni/

0 Citovat

portalpojisteni.cz jsou zloději a podvodníci.

Co ten Revolut, claimoval někdo?

0 Citovat

kedar napsal(a):

Řeším úraz v Řecku před více než dvěma týdny. Nahlášeno hned druhý den včetně odeslání dokumentů. Placeno ošetření 260€ + léčivo 53€. Následující den po nahlášení přišel mail, že to řeší externí partner (jakási firma: STOPRO online servis s.r.o.) bez kontaktů na něho. Od té doby se vůbec nic neděje.

Dlužím info, jak to dopadlo:

Během následujících skoro 6ti týdnů jsem psal celkem 4 emailové urgence na pojišťovnu s dotazem na stav řešení (ani jedna jediná odezva) + 2 telefonáty na zákaznickou linku pojišťovny. Po prvním telefonátu přislíbena pojišťovnou urgence, po druhém telefonátu (asi týden nato)) jsem už byl agresivnější, dostal jsem kontakt na nějakou paní z firmy STOPROonline a po komunikaci s ní (sváděla vinu na SLAVII, nevím?) jsem 3 dny na to měl platbu na účtě. Celou částku (v CZK), jen o nějakou stokorunu méně - asi kursový rozdíl, řešit nebudu.

0 Citovat

My máme s pojištěním u Revolutu jen "pasivní" zkušenost - a ještě s předchozím smluvním partnerem myslím (měnili cca v září 2023). Při přestupu v USA - v nemocnici jsem ukázala potvrzení, které si okopírovali nebo něco z něho opsali a dál jsme už platbu neřešili. /Snad jsem to řešila správně... Nijak jsem to po odjezdu už nekontrolovala./

Se zdravotními problémy na cestách jsme do té doby zkušenost neměli, takže v tu chvíli bych popravdě ocenila nějakou asistenci, ale o víkendu stejně nefungovali 🙄 (myslím, že to bylo Generali). Doteď nevím, co jsme mohli/měli dělat jinak. Nový smluvní partner Revolutu pravděpodobně asistenci ani nenabízí.

Za tipy ostatních budu ráda.

0 Citovat

Jitkanovakova napsal(a):

Za mě asi nejlepší celoroční u Axy. Je v něm zahrnuta i dentální péče, která je ně všude v rámci pojištění. Sic je tam lehká spoluúčast, ale i tak, když vás někde chytne bolest zubu, je dobré vědět, že se doplatíte :). Jinak to vychází lépe přes srovnávač jako https://www.srovnator.cz/cestovni-pojisteni/ , než přes samotnou pojišťovnu.

Už to padlo, že na AXU lidi hodně remcají, já zkušenost nemám, ani dobrou, ani špatnou. U srovnávačů mi přijde, že je pojištění celkově levnější, laicky odhaduju, že je to díky objemu zakázek. My využíváme top-pojištění.cz - https://www.top-pojisteni.cz/ces...-pojisteni a cajk, jsme spokojení. Přišla jsem na ně tenkrát přes ušetřeno.cz, kde jsem si nechávala přepočítat telefonní tarify. 

0 Citovat

kunclova:

Celkovo 2 príspevky a v obidvoch odkaz na rovnaký web s online poistením...

5 Citovat

Nebrat pojištění u Kooperativy.

Neplatí, hledají výmluvy.

0 Citovat

Zdravím, resim cestovní pojištění do Japonska na říjen kde budeme cvičit aikido (patří mezi nejrizikovějších sportů :)) Chtěla bych vědět jestli někdo ma zrovna zkušenost s takovou cestou a kde se nechal pojistit? Děkuji 

0 Citovat

Většina pojišťoven má organizovaný sport ve výlukách a ještě speciálně bojové sporty. Tuším, že ČSOB by to měla umět a AXA v rámci Rizikových sportů. Případně to napište do poradny a oni Vám to u pojišťovny ověří https://portalpojisteni.cz/poradna/

1 Citovat

Zase reklama na podvodníky.

0 Citovat

kedar napsal(a):

[citace="kedar "]

Dlužím info, jak to dopadlo:

Během následujících skoro 6ti týdnů jsem psal celkem 4 emailové urgence na pojišťovnu s dotazem na stav řešení (ani jedna jediná odezva) + 2 telefonáty na zákaznickou linku pojišťovny. Po prvním telefonátu přislíbena pojišťovnou urgence, po druhém telefonátu (asi týden nato)) jsem už byl agresivnější, dostal jsem kontakt na nějakou paní z firmy STOPROonline a po komunikaci s ní (sváděla vinu na SLAVII, nevím?) jsem 3 dny na to měl platbu na účtě. Celou částku (v CZK), jen o nějakou stokorunu méně - asi kursový rozdíl, řešit nebudu.

[/citace] To je docela smutný příběh. V těchto případech se asi vyplatí rovnou z urgence přejít na formu stížnosti. Ty totiž v pojišťovnách mají trochu jiný režim a věnuje se jim jiná pozornost. Stížnosti se musejí evidovat (i odpovědi na ně), jsou pro to nastavené lhůty apod. Každopádně Slavia je poslední roky poměrně oblíbená a tolik stížností jako dřív na ní není.

0 Citovat

mozno to patri medzi "cestuj dementne", no s plnenim poistenia realne (nastastie) nemam ziadne skusenosti, takze prisiel som pre radu.

O necele dva mesiace mame naplanovay trip do zapadneho Kazachstanu. Tam letime s Pegasus pekne na jednej letenke, no z Aktau naspat to bolo komplikovanejsie. Najlepsie vysiel spoj FlyArystan s priletom do Kutaisi na obed a na druhy den rano odlet z Wizz do Viedne. Vata takmer 18 hodin.

No lenze co sa nestalo, v Aktau bude prebiehat rekonstrukcia drahy a nas let Aktau-Kutaisi bol presunuty na neskor s priletom v noci, takze vata je zrazu cca len 6 hodin.

Otazka znie, existuje nejake poistenie, ktore by ma krylo v pripade ze FlyArystan zlyha a napr. nestihneme ten let do Kutaisi? Lebo teda navrat z Gruzinska do strednej Europy moze byt komplikovanejsi. 

FlyArystan ponuka len prebookovanie letenky, ale to nam nevyhovuje.  

Dakujem za rady

0